19:00

Jönköping Bandy Reservlag

Referat: Waggeryd IK - Jönköping Bandy Reservlag

Jönköping gick segrande i årets(+seriens?) bästa match, vinst mot WIK!
Oj, vad spännande det var i fredags nere i Waggeryd, och oj vilken bra bandy det bjöds på från två bra lag! Det var en match som hade platsat en division upp, full fart från start till slut med två spelande och energiska lag! Och bäst av allt - JB/Månsarp gick segrande ur den med 5 bollar mot Waggeyd 2. Frågan är om det inte var seriens bästa mactch för iår som spelades mellan 1:an och 2:an i tabellen?
Som vanligt var det ett delvis nytt JB/Månsarp (åter igen) - laget för dagen var i praktiken det enda tillgängliga men det skulle visa sig spelskickligt sådant. Totalt har vi nyttjat 34 spelare på våra matcher iår (hittills) - bra eller dåligt låter vi vara osagt. Det var JB som började bäst och det dröjde säkert 5 minuter innan WIK fick röra bollen - en start som gav mersmak. JB/Månsarp spelade, lirade och var snabba och bollvilliga. Skulle det gå? I Matchens 18 minut har WIK jobbat sigin i matchen och får in 1-0. Snabb replik - Calle Larsson kvitterar 1-1. två-tre minuters senare. Wik tar åter ledning, men två-tre minter blir det 2-2 genom Lukas Wahlgren (ett av sin tre mål). I slutet av första får WIk så 2 utvisningar men klarar sig till halvtid. 2-2 och vila. Kan inte bli jämnare!
Tio minuter in i andra får vi så ledningen - 2-3, men strax därpå grusas detta då WIK får straff. Pang, Erik räddar och det gånger två när han tar returen med! Här vänder matchen och vi har medvind! Spelet fortfarande med enorm fart från båda håll och det är en riktigt bra match som dagens publik (102 officiellt antal) bjuds på. Som inte sällan så blir det en holmgång mot slutet när WIk försöker komma ikappp, i de tre sista minuterna gör JB/MIF både 2-4 och 2-5 när WIK desperat försöker forcera. Stor glädje förståss, vi gör kanske säsongens och seriens bästa macth när det så väl behövs! Riktigt spännande.

Oj, vilken pärs att ha genomlidigt detta - men riktigt kul. WIK är i princip ett givet div 1 lag, är månne JB/MIF det med?